joi, 10 februarie 2011

Tarifa - locul unde Marea își dă întâlnire cu Oceanul.

Localizarea orașului în Strâmtoarea Gibraltar
Marea Mediterană                                            Oceanul Atlantic


Tarifa este cel mai sudic oraș al Spaniei și totodată cel mai sudic oraș al Europei continentale. Doar 14 kilometri despart aici Europa de Africa. 

Munții Atlas - Maroc

Orașul este foarte cunoscut mai ales în rândul pasionaților de sporturi nautice. Este poate singurul loc din Europa unde ai șansa ca în ziua de Crăciun să vezi oameni la costum de neopren atacând valurile nărăvașe ale oceanului. 
La surf a doua zi de Crăciun


Chiar dacă nu te pasionează sporturile nautice, poți pur și simplu să-ți găsești un locșor retras în cei 10 km de plajă perfectă unde să te relaxezi înconjurat de peisaje superbe și de unde să urmarești spectacolul celor curajoși.

Malul Oceanului Atlantic
Malul Mării Mediterane
Malul Oceanului Atlantic
Isla de Tarifa
Malul Oceanului Atlantic
Malul Oceanului Atlantic

Distanța de 14 kilometri dintre malul european și cel african poate fi parcursă cu ajutorul feriboturilor rapide în 30 de minute. În condițiile astea ar cam fi păcat să ajungeți aici și să nu „treceți balta” până în Tanger, principalul port care leagă Marocul de Tarifa.
Pe lângă ofertele agențiilor turistice pentru shopping în Tanger pe care le găsiți la tot pasul în zona portului din Tarifa și pentru care din câte am înțeles e suficientă cartea de identitate, puteți părăsi continentul și pe cont propriu, cu una din cursele regulate, pentru care însă este necesar pașaportul.
Din anul 2025 se preconizează finalizarea unui tunel de cale ferată care să lege cele 2 continente.

Portul din Tarifa



Oceanul Atlantic
Marea Mediterană
„Paranisipuri”


Linkuri utile:


Un comentariu:

  1. Am traversat vi feribotul in Tanger din Tarifa. O excursie de neuitat in cosmopolitul oraș Tanger unul din locurile in care se întâlnește Mediterana cu oceanul Atlantic.

    RăspundețiȘtergere