duminică, 27 februarie 2011

Cu trenul prin Europa - InterRail

Deși poate mulți nu știu, această alternativă la transportul prin Europa poate fi extrem de avantajoasă și flexibilă. Știu, multe bilete de tren pe afară au prețuri comparabile cu cele de avion, însă există și o variantă foarte convenabilă, se numește InterRail pentru europeni și EuRail pentru persoanele care nu au trăit în ultimele 6 luni în Europa. 
Pentru că mai avem până să ne mutăm pe alte continente și să venim în Europa doar în vizită, vom vorbi despre InterRail.

Sursa foto


Astfel, InterRail oferă 2 variante de bilete: InterRail Global Pass - poți călători în 30 de țări europene cu un singur bilet (abonament) și InterRail One Country - valabil pentru o singură țară. Să le luăm pe rând:

  • InterRail Global Pass - Austria, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Feanța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia. De asemenea, există și posibilitatea traversării maritime între Grecia și Italia prin intermediul companiilor ATTICA și Minoan Lines.
Există 2 variante de călătorie, una flexibilă și una continuă:
    • Varianta flexibilă îți dă posibilitatea să utilizezi abonamentul 5 zile din 10 zile de valabilitate și 10 zile din 22 de zile de valabilitate (din câte am înțeles, dacă iei un tren seara, după ora 20:00 și călătorești peste noapte se consideră o singură zi de călătorie);
    • Varianta continuă îți dă posibilitatea să utilizezi abonamentul 15 zile, 22 de zile sau 1 lună continuu. 

           Tips:
      • Este o legitimație de călătorie nominală și este valabilă numai însoțită de pașaport sau de cartea de identitate;
      • Pentru trenurile de mare viteză sau de noapte să mai plătește o extra-taxă pe segment;
      • La achiziționarea pass-ului primești și o hartă cu rețeaua feroviară europeană și un „Ghid de călătorie InterRail”;

  • InterRail One Country Pass - se poate călători într-o singură țară (mai multe țări = mai multe pass-uri), în varianta flexibilă: 3, 4, 6 sau 8 zile, la alegere, într-un interval de 1 lună de valabilitate. Prețurile sunt stabilitite pe grupuri de țări, astfel:







Important: Niciun tip de abonament InterRail nu este valabil în țara de reședință!

* Tabelurile cu prețuri sunt preluate de pe site-ul InterRail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu