sâmbătă, 5 februarie 2011

Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei și al doilea oraș ca mărime din Spania, după Madrid. Orașul a devenit ce este astăzi cu ocazia organizării Jocurilor Olimpice din 1992, moment în care a ieșit din anonimat și a cunoscut o dezvoltare și promovare deosebită.

Cum ajung?
Fiind la categoria city break, singura variantă este avionul, așa că facem o scurtă căutare peskyscanner.net și găsim oferte destul de bune la zborurile low cost. Acum depinde și de perioada în care alegeți să plecați, în principiu, cu puțin efort, ar trebui să găsiți bilet dus-întors sub 100 de euro, dacă il rezervați din timp.
Eu am să aleg de exemplu perioada 21-24 martie. Știu că nu este în weekend, cum îi șade bine unui city break, însă este cea mai bună ofertă, și până la urmă este doar un exemplu, fiecare își alege perioada după posibilități și buget.
Așadar, cu 275,88 RON, ne ducem și ne întoarcem cu avionul roz al Wizz Air. Orele de zbor, sunt decente, mai puțin cea de aterizare la București ( 23:55), dar presupunem că avem prieteni / părinți / rude binevoitori care să vină să ne culeagă de la aeroport ca să nu dam pe taxi un sfert din cât am dat pe un bilet de avion.

Mon 21 Mar 2011

17:10
BBU Bucharest Baneasa
Wizz Air
19:25
BCN Barcelona
3h 15

Thu 24 Mar 2011

20:00
BCN Barcelona
Wizz Air
23:55
BBU Bucharest Baneasa
2h 55

Unde stau?
Răspunsul la întrebarea asta îl găsiți fiecare după ce citiți categoria Plec ... dar unde stau?
Eu de exemplu am găsit o variantă cu un hostel situat la câțiva pași de La Rambla, cu 7 euro de persoană pe noapte, cu mic dejun inclus și 50% reducere la consumație în barul hostelului. AICI

Ce nu trebuie să ratez?
  • Sagrada Familia - de fiecare dată când ai auzit pe cineva vorbind despre Barcelona, garantat ai auzit și despre Sagrada Familia, este prezentă pe buzele tuturor care au vizitat orașul în in paginile fiecărui ghid turistic dedicat Barcelonei. Trebuie să vedeți această „nebunie arhitecturală” pentru a înțelege de ce a devenit simbolul Barcelonei. Este opera căreia Antonio Gaudi și-a dedicat ultimii 40 de ani din viață, lucrarea pentru terminarea căreia și-a vândut din proprietăți atunci când fondurile s-au terminat. Lucrarea care l-a ruinat în timpul vieții, și în același timp l-a făcut nemuritor. Chiar și la 85 de ani de la moartea lui această biserică neogotică nu este terminată, tocmai datorită stilului artistului, care nu folosea niciodată planuri pentru lucrările sale. Astfel, s-au produs erori la structura de rezistență, erori care nu au fost rezolvate nici până astăzi. Se preconizează că aceata va fi finalizată în 2025.
 
  • Casele lui Gaudi - ca să rămânem în același ton arhitectural, trebuie să vedeți și casele proiectate de arhitectul simbol al Barcelonei, dintre care, cele mai cunoscute sunt: Casa Mila (Cunoscută și ca La Pedrera) și Casa Batllo, dar mai sunt și altele mai puțin cunoscute, cum ar fi: Casa CalvetCasa Vicenc, și altele.
 
  • Parc Guell - după atâta alergat prin oraș după operele lui Gaudi, e timpul să vă relaxați într-un parc, proiectat de cine oare? Ați ghicit, tot de el.
  • LA Rambla - Artera pietonală cea mai cunoscută din Barcelona, aproximativ 1,2 km de-a lungul cărora veți întâlni la tot pasul artiști gata să-ți facă pe loc un portret sau de ce nu, o caricatură în creion care să-ți taie răsuflarea, oameni statuie, artiști ambulanți, vânzători de suveniruri. Pe marginea bulevardului aveți o varietate de magazine de toate felurile, hoteluri și hosteluri, dar și muzee, cum ar fi Muzeul Picasso sau Muzeul Cristofor Columb, dar și Palau Guell, în caz că nu v-ați săturat de Gaudi. Un alt punct de atracție de-a lungul acestei străzi veți găsi și cea mai cunoscută piață din Spania, La Boqueria.
    
  • Zona portului - aceasta este zona care a suferit cele mai importante transformări cu ocazia JO. Aici veți găsi statuia lui Cristofor Columb, care oferă o panoramă asupra portului de la 50 de metri înălțime, Muzeul MaritimMuzeul de Istorie din CataloniaAcvariul și multe alte atracții.
  • Montjuic - în traducere, Muntele Evreilor, este o destinație obligatorie pentru priveliștile pe care le oferă asupra orașului și asupra portului, dar și pentruMuzeul Național de Artă din Catalonia, și evident pentru Font Magica, Fântânile dansatoare ale Barcelonei. Se poate ajunge aici cu telecabina din port.
 
Cum mă descurc?
În primul rând ai grijă să faci rost de o hartă a orașului de la unul din punctele informare turistică, și pliante ale obiectivelor pe care vrei să le vizitezi. În ceea ce privește transportul către punctele de interes nu-ți fă probleme, Barcelona are nu unul, cu 3 autobuze turistice pe sistemul hop-on-hop-of (cobori unde vrei, urci unde vrei, de câte ori vrei). Sunt 2 tipuri de bilete valabile pentru toate autobuzele, cel pentru o zi costă 22 euro, iar cel pentru 2 zile 29, în pluc, cu acest bilet obții și diverse reduceri la vizitarea diferitelor puncte de interes, sau chiar la restaurante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu